Hlavní obsah

4 tipy, jak ušetřit na dovolené v Tatrách

Novinky, TATRAKON spol. s r.o.

Vysoké Tatry znamenají často i vysoké ceny. I tak jsou ale slovenské velehory oblíbeným místem naší dovolené. Tento rok to platí ještě víc, protože cestování do zahraničí je v mnoha případech rizikové. Poradíme vám, jak si užít Tatry naplno a nezaplatit víc, než je nutné.

4 tipy, jak ušetřit na dovolené v Tatrách

Článek

1. Ušetřete na ubytování

Ceny za ubytování v Tatrách jsou často vyšší než Gerlachovský štít. Vyhněte se proto nejznámějším hotelům a zvolte raději soukromé ubytování, ubytování v kempu anebo v penziónu. Většinu času budete stejně trávit venku, tak proč platit zbytečně moc za pokoj, ve kterém budete jen přespávat? Pokud můžete, přicestujte mimo hlavní turistické sezóny, když jsou ceny nižší a turistické trasy prázdnější. Soukromé ubytování nemusí znamenat, že se vzdáte příjemných služeb. Některé tatranské hotely nabízejí wellness služby anebo přístup do hotelové restaurace či baru i pro neubytované hosty. Vy si tak můžete dopřát na chvíli pětihvězdičkový luxus, i když spíte pod hvězdami.

2. Ušetřete na jídle

Ceny v mnohých tatranských restauracích a vysokohorských chatách mohou nepříjemně překvapit. Brynzové halušky už jste jedli mnohokrát, ale existuje i několik lokálních specialit, které možná neznáte, a které se určitě vejdou do každého rozpočtu. Přímo pod tatranskými štíty sídlí už dlouhé roky firma Tatrakon, vyrábějící pomazánky (o Tatramájce jste již asi slyšeli), nářezy, paštiky či guláše. Najdete je v každých dobrých potravinách a ráno před výletem si už jen dokoupíte čerstvé pečivo, zeleninu a zvládnete i tu nejnáročnější túru.

Extra tip: Pokud se na výletě chcete občerstvit i v některé z populárních turistických chat, dejte si kapustovou polévku (zelňačku). Tatranští jí dělají krásně hustou, podávají k ní chléb, takže vás zasytí a vaše peněženka to nepocítí.

3. Ušetřete na dopravě

Populární způsoby dopravy v Tatrách jsou električka a zubačka, díky kterým si užijete pohodlný transport s krásnými výhledy bez stresu z vysokých cen za parkování. Pokud plánujete využívat električku a zubačku po dobu vaší dovolené pravidelně, zvažte zakoupení Tatry Card, se kterou je můžete používat bez omezení. V ceně karty získáte i horské pojištění a slevy do muzeí, wellnesů, restaurací či obchodů.

4. Ušetřete na suvenýrech

Každý z nás již koupil mnoho magnetů, odznaků, plyšáků či pohlednic z Vysokých Tater blízkým, kteří zůstali doma. Co takhle zkusit tentokrát něco kreativnějšího a zároveň při tom ušetřit? Zmíněný Tatrakon má v nabídce vedle dobrot i jeden speciální suvenýr, kterým je Tatranský vzduch v konzervě. Pokud se usmíváte nad slovenskou vynalézavostí, tak nejste sami. Vaši blízcí, kterým tento suvenýr koupíte, se budou tvářit stejně.

Šťastnou cestu

Věříme, že vám naše tipy pomohou užít si nezapomenutelnou dovolenou v Tatrách, která nemusí stát stovky eur, abyste si ji vy i vaši blízcí navždy pamatovali. Přejeme vám šťastnou cestu a krásné počasí, se kterým vám bude na každém výletě chutnat, ať už si do batohu zabalíte cokoli.

Výběr článků

Načítám