Hlavní obsah

Když účty za elektřinu platí slunce

Manželé Skálovi žijí v menším městě blízko Prahy v rodinném domě. Náklady na provoz domácnosti rok od roku stoupají. Letos se proto rozhodli podniknout několik zásadních kroků, které jim pomohou uspořit. Jedním z nich je i šetření energií.

Foto: ČEZ a.s.

Fotovoltaická elektrárna

Článek

Pan Skála se rozhodl zjistit si více o domácích fotovoltaických elektrárnách. Jsou totiž čím dál dostupnější i pro domácnosti s běžnými příjmy. Na radu kolegy, který již doma fotovoltaiku má, se obrátil na ČEZ. „Říkají, že jsou jedničkou v instalacích střešní fotovoltaiky v Česku, tak mě zajímalo, co předvedou,“ směje se Jiří Skála.

„Dozvěděli jsme se, že investice do rodinné fotovoltaiky se v úsporách za elektřinu vrátí obvykle za 10 let. Elektrárna přitom vydrží v průměru 30 let,“ pokračuje Skála. „Ceny elektřiny můžou jít navíc brzy nahoru.“

Foto: ČEZ a.s.

ČEZ

Manžele Skálovy myšlenka levné a ekologické elektřiny ze slunce nadchla. Nejvíc se jim líbila kombinace s bateriemi, do kterých se energie uloží. Mohou ji využít v době, kdy slunce nesvítí. ČEZ navíc manželům nabídl přípravu celého projektu na klíč, včetně kompletního vyřízení žádosti o dotaci, kde výše podpory může dosáhnout až 155 000 Kč na dům.

Více informací najdete na www.cez.cz/fve nebo kontaktujte infolinku 371 100 351.

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Jde o komerční článek propagující reálné produkty nebo služby. Příběh v tomto komerčním článku může být fiktivní (smyšlený).

Výběr článků

Načítám