Hlavní obsah

Paříž: přehlídky modelové konfekce na podzim/zimu

PAŘÍŽ

Efemérní svět módy přenesl o víkendu své centrum do Paříže, kde začalo další kolo přehlídek dámské modelové konfekce na podzim/zimu 2006/2007. Po Milánu, kde podobné přehlídky skončily v sobotu a kde podle odborníků vyhrála sázka na jistotu, viděli v neděli diváci na pařížských molech spíše všehochuť.

Článek

Výtvory pro sebevědomé ženy předvedl japonský návrhář Yohji Yamamoto, který své modelky oblékl do přehnaně velkých modelů, obrovitých kalhot vypadajících jako sukně, plášťů s rukávy bohatě přesahujícími prsty a velikých klobouků.

Proslulý pařížský módní dům Balmain vsadil na větší uměřenost. Šaty končící vysoko nad koleny a kalhoty z lehkých splývavých látek ovšem stavějí na předpokladu, že příští zimu chladno nebude.

Balmain se účastní přehlídek poprvé po dvou letech vyplněných finančními starostmi a hledáním návrháře. Po několika pokusech volba padla na Christopha Decarnina, který předtím pracoval u Paco Rabanna a který přiznává, že hledal inspiraci v prvním období salonu Pierre Balmain, tedy kolem roku 1950.

Přehlídek, které končí v neděli představením modelů Louise Vuittona, se účastní stovka francouzských i zahraničních značek. Z Francouzů se na ně kromě Balmaina vrací také Jean-Charles de Castelbajac, který se jich neúčastnil čtyři sezony.

Ze zahraničních už se představili například Alena Achmadullinová a Igor Šapurin z Ruska, kteří předvedli modely inspirované modernou 30. let, respektive ještě carským obdobím, a úspěch sklidil také Španěl Josep Font.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám