Hlavní obsah

Ztracená žena v lese šla hledat civilizaci, našla další ztracenou ženu

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí v neštěstí měla devětašedesátiletá Johanne Trembalyová z kanadského města Baie-Comeau. Ta se minulou neděli ztratila v lese a tři dny nebyla k nalezení. Policie po ní vyhlásila pátrání, ovšem v úterý pozdě večer ho mohla ukončit. Ženu v lese nalezla jiná žena, která se sama ztratila.

Foto: Sûreté du Québec

Johanne Trembleyová

Článek

V neděli 13. října vyrazila Johanne Trembleyová na výlet se svým psem do lesů v provincie Québec. Když se však chtěla vrátit, v autě došel benzín. Policisté neuvedli, zda u sebe žena neměla telefon, nebo prostě neměla signál, podle vyjádření úřadů však Trembleyová zůstala ve voze dva dny a doufala, že ji někdo najde.

Jenže v odlehlých končinách nikdo na pomoc nepřicházel, a tak se v úterý ráno vydala pěšky po silnici Scierie-des-Outardes a doufala, že jde směrem, kde najde civilizaci. „Šla celý den,“ uvedl seržant Jean-Raphael Drolet z policejního provincie Québec.

Kolem deváté večer, konečně zahlédla vůz. Za volantem seděla mladší žena, která se rovněž ztratila a nemohla najít cestu. Zoufalou a unavenou seniorku nabrala a ženy se vydaly opačným směrem. Jenže, co čert nechtěl, i tomuto vozu došel benzín a obě ženy zůstaly opět trčet v lese.

Senior se vydal na výšlap, týden bloudil v horách

Koktejl

„Byly nicméně schopny rádiem v autě kontaktovat tísňovou linku,“ uvedl seržant Drolet. O pár desítek minut se už obě ženy setkaly s policií, odkud pak zamířily ke svým rodinám.

Případu se šťastným koncem využili policisté ze Sûreté du Québec, varovali občany před ukvapenými cestami do rozlehlých lesů. „Blíží se podzim a s ním lovecká sezóna. Než vyrazíte ven, připomínáme vám, abyste se na podobné výlety důkladně připravili,“ uvedl seržant Drolet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám