Hlavní obsah

Ztichlá chilská metropole přilákala už druhou pumu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago de Chile

Kvůli karanténě, kterou zavedla řada států, spousta jindy hlučných velkoměst po celém světě znatelně utichla. To má dopad i na zvěř, která by se jinak do těchto končin neodvážila. V Santiagu de Chile chytili během dvou týdnů už druhou pumu, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V prázdném Santiagu de Chile chytili už dvě pumyVideo: Reuters

 
Článek

Poslední případ je z minulé středy. Samice vážící 25 kilogramů se odvážila do obytného komplexu, kde ji bezpečně polapili pracovníci odchytové služby. Zvíře bylo uspáno a převezeno do metropolitního zooparku na zdravotní prohlídku.

O týden dřív zase mladá puma běhala po prázdných silnicích v centru hlavního města.

Policistka bojovala s pumou holýma rukama

Koktejl

„Sucho a nedostatek potravy způsobují, že se stahují do města, aby zde hledaly kořist. Díky zákazu vycházení a tichu v ulicích se odvažují vydat se na průzkum trochu dále. A někdy se dostanou až do obydlených oblastí, kde se také kvůli absenci lidí opovažují jít dál. Jinak se jedná o velmi plachá zvířata,“ vysvětlil Marcelo Giagnoni, šéf regionální pobočky chilského úřadu pro zemědělství a životní prostředí.

První samice pumy, kterou chytili o týden dříve v úterý, byla ve výborném zdravotním stavu a po dvou dnech byla vypuštěna do horských oblastí na předměstí Santiaga de Chile. Podle Giagnoniho se jedná o ojedinělé případy.

Tygřice v newyorské zoo má koronavirus

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám