Hlavní obsah

Živoucího Pepka námořníka obvinili z podvodu, jeho bicepsy prý nejsou pravé

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mustafa Ismail, který byl nedávno vyhlášen mužem s největšími bicepsy na světě, čelí obvinění z podvodu. Skeptici tvrdí, že k obřím svalům si pomohl steroidy či implantáty. Guinnessova kniha rekordů v reakci na tato tvrzení dokonce stáhla Ismailův rekord ze svých stránek.

Foto: Profimedia.cz

Mustafu Ismaila vyšetřují japonští lékaři.

Článek

V době zápisu do Guinnesovy knihy rekordů měly bicepsy rodilého Egypťana obvod 79 centimetrů. Ismail tvrdí, že k těmto proporcím se propracoval pouze náročným a pravidelným cvičením. Důležitá je také jeho dieta, která denně zahrnuje jeden a půl kilogramu kuřecího masa, půl kilogramu steaků nebo ryby a čtyři hrnky mandlí. Vypije také devět litrů vody a tři litry proteinového nápoje.[celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž s největšími bicepsy na světěVideo: Reuters

Zápis do knihy rekordů 24letého muže proslavil, což mu kromě přezdívky „Pepek námořník“ vyneslo nabídky účasti v různých televizních pořadech, ale také problémy. Mnoho lidí totiž za jeho extrémně vyvinutými bicepsy nevidí dřinu, ale podvod.

Rekordně velkých bicepsů měl dosáhnout pomocí steroidů, implantátů nebo přípravku synthol, který po vstříknutí do svalů uměle zvětšuje jejich objem. Svalovec ale všechna obvinění odmítá, v japonském televizním pořadu se dokonce nechal vyšetřit nezávislými lékaři. Ti mu odebrali vzorky krve a zrentgenovali tělo. Ismail pak prohlásil, že nenašli nic neobvyklého.

Ismaila obvinění mrzí, ale dál si stojí za svými slovy o regulérním každodenním tréninku. Postavili se za něj i kolegové z jeho posilovny. Někteří z nich o něm ze začátku údajně také měli pochyby, nakonec ale poznali, že to je poctivý chlapík.

Guinnesova kniha rekordů sice podle své mluvčí Sary Wilcoxové před vyhlášením rekordu nechala Ismaila prověřit lékaři, výsledky vyšetření se ale na veřejnost nedostaly. Místo toho záznam o rekordu zmizel z internetových stránek Guinnessovy knihy rekordů.

Reklama

Výběr článků

Načítám