Hlavní obsah

Zfetovaný taxikář se pokusil zákazníka zabít kosou

Novinky, nčs

Pořádně nepříjemný zážitek si z Thajska odvezl dánský turista. Toho se pokusil zabít rozzlobený taxikář, který po předchozí hádce vytáhl na jednatřicetiletého Kristiana Krogha kosu, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na počátku byla jazyková bariéra. Krogh si minulý týden na dovolené přivolal taxikáře na motocyklu, kvůli chybě v komunikaci jej však jednadvacetiletý Kiattisak Boonrabiab odvezl do jiného hotelového resortu, než si Dán přál.

Situaci taxikář vyřešil tak, že odvezl Krogha zpět k baru, kde jej předtím vyzvedl a chtěl po turistovi, aby zaplatil 200 bahtů (150 korun) za uskutečněnou cestu.

„Odvezl jsem ho zpátky k baru, protože jsem nevěděl, kde je hotel, do kterého chtěl jet. Mohl si tam vzít jiný taxík,” uvedl později Boonrabia.

Turista ovšem nesouhlasil se zaplacením za cestu do jiného hotelu a mezi muži vznikl konflikt. Situace přerostla ve fyzický útok, kdy taxikář vytáhl na překvapeného Krogha kosu a zaútočil. Krogh si možná zachránil život vlastníma rukama, které proti zbrani nastavil.

V těle měl drogy

Následně zraněný Dán vyhledal pomoc v hotelu, odkud byla přivolána policie. „Odmítal mi zaplatit předem dohodnutou cenu za jízdu. Byl jsem rozčílený a chtěl jsem ho napadnout kosou,” přiznal taxikář, v jehož moči policie později objevila stopy drog.

Ačkoliv se nakonec od vystrašeného dánského turisty částky dočkal, čelí nyní obvinění z pokusu o vraždu a vzhledem k přítomnosti drog v těle bude čelit ještě dalším obviněním. Krogh z nepříjemné situace vyvázl „jen” s poraněním ruky.

Taxikář v Praze vytáhl z auta nevidomou ženu a hodil ji na zem

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám