Hlavní obsah

Ženu, která vážila půl tuny, propustili z nemocnice o 300 kilo lehčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Egypťanku Iman Atyovou, která ještě nedávno vážila půl tuny a byla považována za nejtěžší ženu světa, propustili z nemocnice v indické Bombaji. Absolvovala tam sérii operací, po nichž její hmotnost klesla pod 200 kilogramů. I přes tento razantní úbytek však stále není schopna sama chodit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obézní Egypťanka opustila nemocnici o 300 kg lehčí, pořád ale váží skoro 200 kgVideo: Reuters

 
Článek

Atyová odletěla z Egypta do Indie v únoru a podle její rodiny to bylo poprvé za posledních 25 let, co opustila svůj dům.

Při transportu z jejího bytu museli zbourat jednu stěnu, aby ji mohl jeřáb dostat ven. To samé následovalo v Bombaji, kde ji jeřáb vyzvedl do speciálně upraveného pokoje v prvním patře nemocnice. [celá zpráva]

Její ošetřující lékař Muffazal Lakdavala podle agentury Reuters uvedl, že aby mohla Egypťanka znova chodit, musí podstoupit další operace. Ty ji čekají v Abú Dhabí, kam se teď vydala.

Lakdavala na svém blogu napsal, že Atyové slíbil úbytek hmotnosti a zdravější život, což podle svého mínění splnil. V indických médiích se však objevily zprávy, že rodina ženy nebyla s léčbou a přístupem nemocničního personálu spokojena.

Reklama

Výběr článků

Načítám