Hlavní obsah

Ženský šipkařský tým vyhodili z ligy, hráčka byla přeoperovaný muž

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANNOCK

Ženský šipkařský tým tvrdí, že byl jejich tým vyhozen z ligy proto, že jedna z jejích členek byla dříve muž. Melanie Partlowová vstoupila do britského týmu Colliers B krátce poté, co se nechala přeoperovat z muže na ženu. Vedení ligy se ovšem brání, důvodem vyhození týmu byla prý jen sprostá mluva hráček.

Foto: Profimedia.cz

Co stojí opravdu za vyhazovem týmu zůstane asi otázkou.

Článek

Vedoucí ženské šipkařské ligy Cheslyn Hay nedaleko Cannocku v hrabství Staffordshire uvedli, že hlavním a zároveň i jediným důvodem vyhození týmu z ligy je agresivní a sprostá mluva během zápasů. Informoval o tom deník Sun.

Všechny hráčky jsou ovšem přesvědčené, že to má co dělat s 57letou Melaniií, která byla ještě před několika lety muž. "Nedali nám žádný oficiální důvod. Je to jednoznačná předpojatost vůči Melanii," uvedla kapitánka týmu 29letá Leanne Gardinerová.

"Řekli nám akorát, že proběhlo hlasování, během kterého deset z 12 ligových týmů odhlasovala, že nás v lize nechtějí. Melanie se teď cítí opravdu hrozně, jelikož je zřejmé, že je to celé kvůli ní. Ostatní hráčky ji často ignorovaly, ale nikdy jí nic neřekly do obličeje. Všechny stojíme za Melanií, je to nechutné, co se stalo," dodala kapitánka.

Zástupce ligy to okomentoval pouze slovy: "Některé ženy ji možná shledávají odpudivou, ale problémy působila týmová mluva."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám