Hlavní obsah

Žena porodila na palubě letadla, dítě pojmenovala po letušce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční místem narození se bude moci v budoucnu chlubit dítě, které se v neděli narodilo na palubě letadla na trase z Novosibirsku do Jerevanu. Mamince pomohla s porodem letuška, po níž bylo dítě symbolicky pojmenováno, uvedla agentura Reuters.

Žena porodila během letu v letadleVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Při odbavení Armine Babajanová uvedla, že je sotva v sedmém měsíci těhotenství. Během letu na ni ale přišly bolesti, a tak se odebrala na toaletu. Jejích problémů si všimla letuška Asmik Gevondjanová a vydala se ženě na pomoc.

„Všimla jsem si, jak jde do zadní části letadla. Vůbec jsem neváhala, nestyděla jsem se jít za ní na toaletu, otevřela jsem dveře a řekla jsem jí, že jsem tady, abych jí pomohla a aby se přede mnou neostýchala,“ uvedla Gevondjanová, ze které se během letu stala porodní asistentka.

Po přistání na letišti v Jerevanu převezla ambulance matku s dítětem do místní porodnice, kde lékaři po vyšetření konstatovali, že matce i dítěti se daří dobře. Matka poté z vděčnosti pojmenovala svou novorozenou dceru po letušce i po zdravotnici. Obě totiž měly stejné jméno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám