Hlavní obsah

Žena naučila nadávat svého papouška, teď za to jde k soudu

Novinky, vps
Rhode Island

Dlouhodobé rozepře sousedů z amerického Rhode Islandu došly až k soudu. Zatímco házení kamenů na plot nebo vyhrožování utopením kočky ještě na stání před soudcem nestačilo, nadávání od papouška kakadu už ano.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kathleen Melkerová a Craig Fontaine si stěžovali, že je papoušek Willy urážel při nesčetných příležitostech. Některé jeho výlevy trvaly i 15 minut, informoval deník Providence Journal. Pikantní na celé situaci je, že majitelka Willyho Lynne Taylorová je bývalou manželkou Craiga Fontaina. Obě ženy jsou ve sporu již přes rok.

Obvinění je právně založené na porušení hlukových omezení u zvířat, ale poškozený pár jedním dechem dodává, že Lynne Taylorová naučila svého papouška nadávat cíleně. Žaloba má především symbolický význam, předpis totiž umožňuje pokutu ve výši maximálně 15 amerických dolarů (přibližně 300 Kč).

Právník obžalované se snažil zprostit svoji klientku obžaloby na základě příliš nejasného obvinění. Soudce žádost zamítl a vystavil soudní zákaz přiblížení se pro obě ženy. To byla poslední kapka pro stěžující si dvojici, která následně dala svůj dům do prodeje a připravuje se na stěhování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám