Hlavní obsah

Zdravotník zasahoval u infarktu, sám ho dostal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zachraňování třicetileté ženy, která ve vesnici Stewartby v anglickém nemetropolitním hrabství Bedfordshire utrpěla srdeční příhodu, třiapadesátiletý záchranář Jeremy Williams jen tak nezapomene. Během ošetřování pacientky totiž sám dostal infarkt. Díky jeho kolegům však on i žena přežili, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotníci Shaun Whittington (vlevo) a Jeremy Williams.

Článek

Neobvyklý případ s dobrým koncem se odehrál již v červnu, britská média o něm ale informovala až nyní.

Zdravotník Jeremy Williams resuscitoval třicetiletou ženu, která ve svém domě v Stewartby utrpěla srdeční příhodu, když podle svých slov náhle pocítil velkou bolest na hrudi.

Jeden z jeho kolegů jej tak ihned vystřídal a další mu provedl vyšetření EKG (elektrokardiogram, tj. záznam časové změny elektrického potenciálu způsobeného srdeční aktivitou). Náhle tak zdravotnický tým nezachraňoval jeden, ale hned dva lidské životy.

Uškrtil přítelkyni a chtěl se zbavit těla. Při kopání jámy dostal infarkt a zemřel

Koktejl

Díky rychlému zásahu se jim to naštěstí podařilo. „Byla to jedna z těch věcí, která se nestává. Teď se tomu můžu smát, protože jsem rád, že jsem stále tady. Ovšem nebýt mých kolegů, byl by to úplně jiný příběh,” svěřil se Williams.

„Jako zdravotník pracuju 22 let a nikdy jsem neslyšel, že by se někdy něco podobného stalo. Upřímně doufám, že se to už nikdy nestane. Fakt, že se Jeremy i pacientka uzdravili, svědčí o dovednostech a obětavosti týmu, který ten den skvěle spolupracoval,” dodal Williamsův kolega Mark Evans.

Reklama

Výběr článků

Načítám