Hlavní obsah

Zatoulaný bobr se zabydlel v bazénu nočního klubu

Právo, pab
DOMAŽLICE

Ve vyhřívaném venkovním bazénu nočního klubu Party v České Kubici na Domažlicku se  zabydlel zatoulaný bobr evropský, který si zřejmě hledal nové teritorium.

Článek

"Viděl jsem ho ve středu ráno, jak si to k nám štráduje po silnici od Všerub. Prošel dvorem a skočil do bazénu. Nevěděl jsem si s ním rady a tak jsem pro pomoc zavolal známého myslivce. Ten mi doporučil, abych nechal zvíře vylovit odborníky za záchranné stanice zvířat. Ti ho také večer  chytili do obřího podběráku,"  řekl Právu majitel klubu Jiří Toupal. 

Z neobyčejného téměř metrového tvora měla největší radost Toupalova pětiletá dcera. "Pořád se na něj chodila koukat. Několikrát vylezl ven a ležel na schodech. Když jsme se ale k němu přiblížili na menší vzdálenost, skočil zase rychle do vody, která má okolo čtrnácti stupňů. Uvažovali jsme i o tom, že ho nakrmíme. Ale vůbec nevím, co takoví bobři žerou. Zůstala nám po něm jen velká hovínka na dně bazénu," dodal Toupal.

Ochránci  přírody zvlášť chráněného živočicha vypustili do lokality, kde se bobři již vyskytují. "Bobr je zvíře, které často migruje. Jde o nočního plachého živočicha  a proto nás jeho přítomnost v bazénu poblíž lidského obydlí  překvapila," řekl vedoucí záchranné stanice živočichů v Plzni Karel Makoň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám