Hlavní obsah

Záhada tajemných peněz na ulici vyřešena

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé anglické vesničky Blackhall Colliery se v posledních letech setkávali s tajemným samaritánem, který v obci nechával pohozené bankovky. Záhada, která trvala od roku 2014, byla nyní konečně vyřešena a policie si po šesti letech může oddechnout.

Foto: Pool, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V malé obci pochopitelně v průběhu let začaly vznikat nejrůznější teorie o tom, jak se peníze do vesnice dostávají. Vzhledem k tomu, že se často objevovaly na chodníku či dobře viditelných místech, bylo zřejmé, že se o náhodu nejedná.

V pondělí byla záhada po letech vyřešena. Detektivové odhalili dvě osoby, které peníze na ulicích rozhazovaly. Hotovost činila většinou okolo dvou tisíc liber (59 tisíc korun).

Vesnice, kde se na zemi povalují peníze, je záhadou nejen pro detektivy

Koktejl

Identitu samaritánů se přes jejich odhalení obyvatelé vesnice nedozví. Jak uvedla policie, nestojí o veřejnou chválu za velkorysost. Policii se tak povedlo vyloučit možnost, že peníze pocházejí z trestné činnosti, jak se často spekulovalo.

Výhra v loterii?

Oba dobrodinci měli v posledních letech dostat „neočekávaný příjem” a rozhodli se něco vrátit netradiční formou. Jako velmi pravděpodobná se tak jeví teorie, že se jednalo o výherce v loterii.

Policie si nad případem lámala roky hlavu, celkem 13 lidí se ozvalo s tím, že na zemi našli balíček 20librových bankovek. I přes výslechy, rozhovory a sbírání informací se nepodařilo původ peněz objasnit.

Nyní vyšetřovatelé potvrdili, že peníze se nejčastěji objevovaly na místech, kde je mohli najít potřební lidé jako například důchodci v těžkých životních časech.

Dvojice „pachatelů” také policii prozradila, že často čekala, až někdo peníze skutečně zvedne, nikdy však netoužila po veřejném obdivu či uznání.

Jestli budou v rozhazování peněz dotyční pokračovat, zatím není jasné. Policie rovněž poděkovala poctivým obyvatelům, kteří si peníze nenechali a odnesli je na policejní služebnu. Zda budou vrácené peníze předány zpět jejich majitelům, policie neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám