Hlavní obsah

Yvettu Blanarovičovou stíhá nepřízeň osudu

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Yvettě Blanarovičové se tragédie v osobním životě nevyhýbají. Oba její bratři v minulosti zemřeli a nedávno vážně onemocněla také její maminka. Zpěvačka a herečka se však s nepřízní osudu snaží vyrovnat.

Foto: Klub netradičních nápadů Ledce (archiv)

V pátek 27. ledna se v Ledcích pojede Noční biatlon.

Článek

Její mladší bratr se zabil při seskoku padákem, který se neotevřel. Starší sourozenec zemřel ve svých čtyřiačtyřiceti letech na rakovinu plic. Yvettinu matku nedávno postihla srdeční choroba.

"Už se to trochu zlepšilo. Jsem šťastná, že ji mám teď u sebe v Praze, protože až dosud žila na Slovensku. Kdyby se něco stalo, jsem při ruce," vysvětlila Blanarovičová, která v poslední době musí často odpovídat na otázky, kdy se už vdá.

Svatba je soukromá záležitost

"Až se vdám, asi o tom nikdo nebude vědět. Je to moje soukromá věc," prohlásila Yvetta, která se nyní denně připravuje na muzikál Cats, v němž ztělesní roli zestárlé kočky Grizabelly.  

Muzikálová píseň Vzpomínky jí přirostla k srdci. "Když ji zpívám, tak si říkám, že jediná spravedlnost na světě je stáří. Ale když je člověk nemocný a opuštěný, pak je stáří moc těžké. A z té myšlenky při této nádherné písni vycházím. A proto bych na stará kolena chtěla mít kolem sebe velkou rodinu, abych měla pevnou půdu pod nohama," svěřila se.

Pomoc opuštěným dětem

Zpěvačka kromě profese zvládá i charitativní činnost. Před pěti lety založila Nadační fond Fantazie, který financuje vzdělání opuštěných dětí z dětských domovů.

"Mám téměř sedmnáctiletého syna, který studuje mezinárodní vztahy a diplomacii. A tak dobře vím, jaká je to finanční zátěž, aby mohl jet se školou třeba na lyžařský zájezd, chodit do divadel, na přednášky, aby se mohl zúčastnit všech školních aktivit," vysvětlila své pohnutky.

"Dětské domovy nemají peníze na to, aby nadané děti posílaly do škol. A tak se snažíme dát dohromady peníze pro studium právě těchto opuštěných talentovaných dětí. Proto také připravujeme velký nadační koncert, který se uskuteční 10. prosince v Sazka Aréně," uzavřela Blanarovičová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám