Hlavní obsah

Yvetta Blanarovičová se sraby nezpívá

Novinky, Korzo
PRAHA

Herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová patří k osobnostem, které se snaží opuštěným dětem alespoň částečně vynahradit chybějící vánoční pohodu u rodinného krbu. Snaží se jim udělat radost na nejrůznějších charitativních akcích a koncertech.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

"Dětské publikum je nejlepší a nejupřímnější. Třeba minulý koncert na Žofíně byl báječný. Řekla jsem tam větu, která málem Žofín zbořila. Řekla jsem dětem, že kdo není srab, ten si se mnou půjde zazpívat. Myslela jsem si, že se zvedne dvacet dětí, ale ono se jich zvedlo osm set. O tom se nedá mluvit. To byl okamžik, na který v životě nezapomenu," usmála se Blanarovičová.

Dětem nadělí plno dárků

Zpěvačce se letos podařil doslova husarský kousek, neboť v prosinci nadělí na vánočním koncertu v pražském Kongresovém centru dárky téměř sedmnácti stovkám dětí z dětských domovů.

"Už od rána budeme svážet do Kongresového centra děti ze všech koutů republiky. První koncert, kde dostanou nadílku, bude odpoledne ve tři hodiny. Jsem neskutečně šťastná. Podařilo se mi totiž ukecat různé firmy a společnosti, aby pro všechny děti pomohly dárky sehnat. Nakonec se to podařilo a děti určitě budou mít radost," svěřila se zpěvačka.

"Večer pak bude koncert pro veřejnost a v jeho závěru spočítáme, kolik jsme utržili. Ty penízky dostane nejpotřebnější dětský domov. Při jeho výběru mi pomáhali vysokoškoláci za pomoci Nadace Terezky Maxové. Udělali jsme společný průzkum a už víme, pro který domov to bude překvapení. Předpokládáme, že se nám podaří vybrat alespoň půldruhého miliónu. Alespoň to je moje velké přání," dodala Yvetta Blanarovičová.

"Myslím, že když můj ksicht dovede zbláznit hromadu lidí, aby to toho šli, je to v naprostém pořádku. Známý obličej nemá být jen od toho, aby se vystavoval v divadle nebo v televizi. Ty děti si prostě naši pozornost zaslouží," tvrdí zpěvačka s přesvědčením.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám