Hlavní obsah

Výhra prý ženě zničila život, chce žalovat loterijní společnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miliónovou výhru v loterii by asi celá řada lidí považovala za splněný sen, ne však jedna mladá Skotka. Jane Parková v roce 2013 vyhrála rovný milión liber a v jejích tehdejších 17 letech to vypadalo, že si hodně ulehčila vstup do dospělého života. Po čtyřech letech si ale postěžovala, že její život není ideální, a dokonce zvažuje, že by žalovala loterijní společnost.

Foto: Profimedia.cz

Jane Parková

Článek

Parková, která žije v Edinburghu, před výhrou žila se svou matkou v malém bytě a přivydělávala si administrativní prací. Po výhře jí přibylo na účet dle současného kurzu v přepočtu 31,5 miliónu korun, s nimiž nešetřila. Pořídila si Range Rover, luxusní kabelky a vlastní dva domy.

Dnes ve věku 21 let se ale při ohlédnutí zpět na výhru nedívá jako na spásný okamžik jejího života.

„Většinu dní si přeji, abych neměla žádné peníze. Říkám si, že můj život by byl mnohem jednodušší, kdybych nevyhrála. Lidé se na mě dívají a říkají si: ‚Kéž bych měl její život, kéž bych měl její peníze‘. Ale neuvědomují si, v jak velkém jsem stresu. Mám materiální věci, ale kromě toho je můj život prázdný,“ řekla Parková pro Sunday People s tím, že se ptá, co je vlastně smyslem jejího života.

Mladá žena dodala, že minimální věk pro výhru v loterii, což je v současnosti ve Velké Británii 16 let, by měl být zvýšen.

Společnost Camelot, jež v zemi provozuje hru EuroMillions, v níž Parková vyhrála, pro list The Independent uvedla, že dívce tehdy poskytla „rozsáhlou podporu“ a také „specializovaného poradce pro výherce“, který ji navštívil doma a radil jí, jak s výhrou zacházet. Mimo jiné pro ni připravil privátní bankovnictví a také s ní probíral její rozhodnutí říct o výhře médiím.

Camelot ještě dodal, že změna minimálního věku pro nákup losu je prací pro zákonodárce.

Reklama

Výběr článků

Načítám