Hlavní obsah

Vydří mláďata se v pražské zoo vrhají do vody, rodiče je zase tahají ven

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm mláďat vydry hladkosrsté, která se narodila v lednu v pražské zoo, začíná aktivně prozkoumávat svůj výběh. Malé šelmy už zkoušejí své plavecké schopnosti, to se ale zatím moc nelíbí jejich rodičům.

BEZ KOMENTÁŘE: Vydří mláďata v pražské zooVideo: ZOO Praha

 
Článek

Na aktuálních záběrech zveřejněných trojskou zoo je vidět, jak se celé sedmero vyder vrhá po hlavě do jezírka. Jejich rodiče si nejspíš myslí, že ještě nejsou na vodní zkoušku připraveni, a tak je trpělivě vytahují ven.

Je to ale sisyfovská práce, protože malých nezbedů je na ně moc. Jakmile jednoho dostanou na souš a vrátí se pro dalšího potomka, už se předtím vytažené mládě zase rochní ve vodě.

Vydry hladkosrsté chová Zoo Praha jako jedna z mála evropských zoologických zahrad. Rozmnožit se je podařilo v rámci Evropy už jen ve Velké Británii, odkud pochází i pražský chovný pár. Jedná se o šestiletou samičku Kiri a tříletého samce Scottyho, pro něž jsou tato mláďata prvními potomky.

Reklama

Výběr článků

Načítám