Hlavní obsah

VIDEO: Klapzubova jedenáctka existuje. V Itálii

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SERINO

Noční můrou všech rozhodčích a v případě postupu do vyšších lig i fotbalových komentátorů může být fotbalový klub Team De Feo. Jihoitalský tým ze Serrina se totiž skládá jen z hráčů s příjmením De Feo. Čechům se okamžitě vybaví legendární kniha Eduarda Basse o veleúspěšném rodinném týmu Klapzubů.

Článek

Aby toho v klubu Team De Feo nebylo málo, trenér, asistent trenéra, doktor a dokonce i maskot nesou stejné příjmení. 

Navíc také hřiště, kde tým ze Serina hraje, se nachází na ulici Raffaele De Feo.

Celek založil bývalý hráč nejvyšší italské soutěže Serie A Maurizio De Feo (44), který se chystá promluvit se zástupci Guinnessovy knihy rekordů, aby zjistil, zda tým nějakým způsobem dosáhl světového rekordu.

Klabzubova jedenáctka v Italském podání - klub Team De Feo

Podle místních nehrozí, že by týmu došli hráči, jelikož jméno De Feo je v tamějším regionu asi tak obvyklé, jako Jones ve Walesu nebo Novák v České republice.

Líbí se vám myšlenka "italské Klapzubovy jedenáctky" a chtěli byste se stát sponzorem tohoto amatérského fotbalového celku? To budete mít pravděpodobně smůlu, jelikož i všech dosavadních 12 sponzorů nese výhradně příjmení De Feo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám