Hlavní obsah

Ve Zlíně „vyšlapali” stravu pro puštíky pro místní zoologickou zahradu

Zlín

Velký úspěch měla akce studentů a zaměstnanců Obchodní akademie Zlín „Pomáháme pohybem aneb Strava nejen pro puštíka“. S přispěním veřejnosti dokázali studenti a zaměstnanci školy „vyšlapat“ dar ve výši 42 tisíc korun.

Foto: Vratislav Konečný, Novinky

Puštíci tečkovaní

Článek

Akce se zúčastnilo 700 lidí, projekt bude dál pokračovat. Symbolický šek se sponzorským darem 1. dubna předali zlínské zoo ředitel Obchodní akademie Zlín Aleš Ruda a pedagogové, kteří stáli za zrodem projektu.

Akce probíhající v březnu přinesla přes 32 tisíc nachozených kilometrů, počítalo se s 11 tisíci, což je vzdálenost do Indonésie, odkud puštík tečkovaný pochází. Pohybová aktivita byla nakonec ku prospěchu všem. Částka pokryje šesti ptákům ve zlínské zoo potravu na devět měsíců.

Akce probíhala přes mobilní aplikaci, v níž se načítaly nachozené kilometry. Na výsledky byli napojeni sponzoři. V pandemické době netrpí jen lidé ale i zvířata.

Puštíci tečkovaní jsou středně velké sovy, které obývají řídké lesy, okraje lesů nebo pobřežní mangrovy jihovýchodní Asie. Jsou to noční ptáci. Aktivita začíná od soumraku, kdy se často ozývají typickým houkáním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám