Hlavní obsah

V letadle odmítl roušku a pomočil sedadlo. Mladému muži hrozí obří trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletý Landon Grier z amerického státu Colorado si zadělal na pořádný problém. Během letu společnosti Alaska Airlines ze Seattlu do Denveru si odmítal nasadit roušku, a navíc v rámci protestu úmyslně pomočil sedačku. Sám přiznal, že vypil několik piv a celou událost má spíš v mlze. Bohužel pro něj mu teď hrozí astronomická pokuta a dlouhé roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál minulý týden, když se Grier vracel do domovského Colorada. Před cestou se ale podle svých slov notně posilnil alkoholem a na palubě usnul. Pamatuje si údajně až chvíli, kdy s ním palubní personál třásl a křičel na něj.

Ostatní účastníci letu mají ale na sled událostí poměrně dost odlišný pohled. Podle palubního personálu byl cestující několikrát jemně upozorněn, aby si nasadil povinnou roušku, to však opilý muž odmítl, po několika upozorněních byl navíc agresivní a měl okolo sebe na protest močit. Jestli si alespoň sundal kalhoty, už policejní zpráva neuvádí, někteří cestující si však museli přesednout.

Pasažéra letadla vysadili v půli cesty, neměl roušku

Cestování

Na letišti v Denveru na hříšníka čekala policie, která jej rovnou zadržela. Když se pak Grier dozvěděl o možném postihu, zřejmě se mu pořádně protočily panenky. Podle platných zákonů mu totiž hrozí pokuta do výše 250 tisíc dolarů (5,5 milionu korun) a až poněkud neuvěřitelných 20 let za mřížemi, uvedl Daily Mail.

Z vazby byl Grier propuštěn na kauci a na konci března jej čeká soud, kde se rozhodne o jeho dalším osudu. Samotné aerolinky zatím situaci komentovaly pouze stručně. „Alaska Airlines netolerují žádné porušování přepravních podmínek v žádném letadle,” uvedla stroze společnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám