Hlavní obsah

V kolumbijském městečku vyhlásili noční zákaz vycházení pro teenagery. Prý kvůli kletbě

Novinky, tcs

V kolumbijském městečku Pajarito čítajícím zhruba 2000 obyvatel mají mladiství do sedmnácti let zaracha. Od sedmé hodiny večerní do páté hodiny ranní mohou vycházet ven pouze v doprovodu alespoň jednoho z rodičů. Důvodem je podle starosty zhruba 14 případů dětí, které začaly mít sebevražedné sklony, podivně měnily hlasy a rvaly si kůži.

Foto: Profimedia.cz

Teenagery prý postihuje temná kletba přenášená aplikací (ilustrační foto).

Článek

„Učinil jsem toto rozhodnutí na základě těchto nebezpečných případů. Některé děti tvrdily, že spáchají sebevraždu, protože se jejich čas naplnil. Chtěly skočit z mostu,“ sdělil starosta Inocencio Peréz agentuře AFP.

Neobvyklé chování mladistvých vystrašilo hluboce věřící katolickou komunitu malého města a brzy se začaly šířit nejrůznější teorie. Postižené děti, stejně jako většina jejich vrstevníků, používaly aplikaci WhatsApp a řada obyvatel věří, že děti byly postiženy zlými duchy, které tato aplikace vyvolala.

Starosta takové spekulace odmítl a dodal, že své rozhodnutí konzultoval s policií, radničními právníky i psychology. Zákaz platí do doby, než bude situace s „kletbou“ vyřešena. Rodinám těch dětí, které budou přistiženy při porušování zákazu, hrozí pokuta.

„Jsou rodiče, kteří mi děkují, ale i děti, které to nenesou dobře,“ popsal reakce na své rozhodnutí starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám