Hlavní obsah

V italské vesnici teklo lidem z kohoutků místo vody šumivé víno

Neobvyklý zážitek omylem připravila jedna severoitalská vinice obyvatelům nedalekého městečka Castelvetro. Ve středu tam lidem místo vody začalo téct z vodovodů červené šumivé víno lambrusco. Řada lidí situaci využila a dle svých vlastních slov si natočila co nejvíc vína do zásoby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za nehodu, která se stala ve středu ráno, je zodpovědné vinařství Settecani. Problém nastal u jednoho ze skladovacích tanků. Podle vyjádření vinařství byla omylem jedna z trubek napojena na vodovodní systém. Jelikož víno bylo pod větším tlakem než voda, začalo se šířit potrubím dál, uvádí list Gazzetta di Modena, který o události informoval.

Vinařství se za celý incident omluvilo a zdůraznilo, že průsak vína do potrubí zdraví obyvatel nijak neohrozil. „Jednalo se o víno, které bylo připraveno na lahvování,” uvedla firma.

Lambrusco, konkrétně Lambrusco Grasparossa, které výrobce popisuje jako svěží víno plné rubínové barvy, intenzivního aroma višní a třešní a jemných tříslovin, teklo lidem v městečku z kohoutků několik hodin.

Obyvatelům bytovky teče z kohoutku místo vody pivo a rum. Radost z toho nemají

Koktejl

Někteří si stěžovali, většina však nehodu přivítala. Obyvatelé se pochlubili, že si natočili víno do zásoby, kolik to jen šlo, aby si ho „později vychutnali při obědě či večeři skládající se z dalších modenských specialit,“ uvádí Gazzetta di Modena.

I když se lambrusco v Itálii přílišné oblibě netěší, v Modeně a jejím okolí si ho lidé velice považují. V kraji se toto víno - známé svou lehkostí a komplexní chutí - vyrábí už od etruských časů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám