Hlavní obsah

V Ekvádoru nabízejí zmrzlinu s příchutí morčete

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední měsíce je ekvádorským hitem zmrzlina s netradiční příchutí, se kterou přišla zmrzlinářka z hlavního města Quito. María del Carmen Pilapañaová připravuje sladkou lahůdku s příchutí morčete.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco v Evropě či Severní Americe je morče bráno především jako domácí mazlíček, v jihoamerických zemích, jako je Peru, Bolívie či právě Ekvádor, oceňují morčata především kvůli jejich masu.

María del Carmen Pilapañaová se k prvním pokusům se zmrzlinou a morčaty odhodlala zhruba před rokem, krátce poté, co začala pracovat v restauraci svého bratra. Vytvořit dokonalý recept jí trvalo zhruba měsíc.

Nejprve zkoušela použít maso sušené, potom zkusila morčecí maso upéct. Ani jeden tento způsob však se zmrzlinou příliš dohromady nešel. Třetí pokus už byl ten pravý. Pilapañaová maso nechala uvařit a následně ho důkladně rozmixovala a rozředila vzniklým vývarem. Vznikla tak tekutá kaše s ideální chutí morčete.

Pak už postupovala jako při výrobě jakékoliv jiné zmrzliny. Do masové směsi ještě přimíchává ovocné pyré – většinou z marakuji či lilku quitského (který je v Ekvádoru nazýván naranjilla).

Zmrzlinu podává s drcenými oříšky. Nyní když se zájem o netradiční morčecí zmrzlinu začíná zvedat, plánuje Pilapañaová přidat další netradiční příchutě – krabí, kuřecí a vepřovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám