Hlavní obsah

V brutální řeži si skupina mravenců poradila s pestřenkou

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mravenci jsou jedni z nejagresivnějších tvorů v živočišné říši, mezi jejich hlavní zbraně patří kusadla a jed. Ale tím, co rozhoduje o úspěchu a neúspěchu mravenců v boji, je jejich sehranost a komunikace. Tak jako to předvedli, když se utkali s pestřenkou trubcovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mravenci spojili síly a přemohli mnohem větší vosuVideo: Reuters

 
Článek

Video, které natočil Ewan Wilson, fotograf, který má v hledáčku objektivu divoký život, zachycuje vosičku, do které se pustilo několik mravenců. Strhující souboj se odehrál v Cardiffu ve Velké Británii 8. června.

Včela jako nejlepší přítel. Ind si jimi nechává zakrýt celý obličej

Koktejl

Na videu je vidět, že spolupracující mravenci pestřenku chytili za nohy a tykadla a tím jí znemožnili další pohyb. Mravencům se podaří položit zástupce čeledi pestřenkovitých na záda a následně ji dostat do spáry.

„Ta bitva byla překvapivě brutální a děsivá,“ komentoval pro agenturu AP fotograf scénu, které byl svědkem.

Mravenci postavili ukázkový most, aby mohli vyplenit vosí hnízdo

Koktejl

V případě mravenců se však nejedná o nic neobvyklého. Mravenec dokáže unést až padesátinásobek své váhy a v sehraném týmu tak můžou mravenci ulovit i mnohem větší kořist, než jsou oni samotní.

Reklama

Výběr článků

Načítám