Hlavní obsah

Úředníci nechali na fotbalovém hřišti vysázet stromky

Novinky, vps

Běž sám a na půlce si to ťukni o strom. Tak by se teď mohly hecovat při fotbale děti ve skotské obci Logie Durno, ležící nedaleko Aberdeenu. Úředníci se totiž nikoho neptali a na fotbalovém hřišti nechali vysázet mladé stromky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Místní děti byly hodně překvapené, když si před pár dny přišly na hřiště zakopat. Kdo někdy hrál na vesnici, dobře ví, že některá hřiště připomínají spíše oraniště, tady byl ale trávník víceméně v pořádku. Nehrál jen jeden „drobný“ detail – byly v něm čerstvě vysazené desítky ovocných stromků.

Po krátkém zjišťování vyšlo najevo, že impulz k úpravě plochy přišel ze správní oblasti Aberdeenshire, do níž vesnička patří. Cílem bylo zvýšit v oblasti rozmanitost přírody.

„Je to šílené. Pokud tedy radnice Aberdeenshiru nevysadila stromky kvůli procvičování driblingu s míčem,“ vtipkoval pro list The Independent Steven Jaffray, který v Logie Durno vede komunitní spolek.

Z Aberdeenshiru následně přišla omluva. Hřiště prý sice bylo velmi málo používané, navíc se v jeho blízkosti nacházejí další plochy, ale i tak to měli úředníci nejprve konzultovat s místními lidmi. Jaffray ale uvedl, že děti plochu používají po celý rok.

I přes uznání chyby ale stromky zatím z hřiště nezmizí. Napřed se bude jednat o vhodném řešení s obyvateli obce.

„Stromky na hřišti zůstanou do té doby, dokud nedosáhneme dohody s místními,“ stálo v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám