Hlavní obsah

Uhynula hvězda rodinného filmu, samička delfína Winter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samička delfína Winter, hvězda rodinného filmu Můj přítel delfín (2011), ve věku 16 let uhynula. Potvrdilo to vedení centra Clearwater Marine Aquarium na Floridě, kde zvíře žilo. Winter se staly osudným problémy se zažívacím traktem.

Foto: Profimedia.cz

Samice delfína Winter

Článek

Winter se do akvária poprvé dostala už jako dvouměsíční, když byla zachráněna z rybářské sítě poblíž mysu Canaveral. Její zranění ocasní ploutve byla tak vážná, že jí ji veterináři museli amputovat.

Právě film z roku 2011 pojednává o uzdravení samičky, která se díky speciálně navržené protéze naučila znovu plavat. Ve středu vedení mořského akvária oznámilo, že Winter vážně onemocněla a je v kritickém stavu. O dva dny později bohužel uhynula.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2011 se objevila ve filmu Můj přítel delfín.

„Naši pracovníci se ještě snažili zachránit život Winter, zemřela ale v jejich náručí. I když nám její smrt zlomila srdce, utěšuje nás vědomí, že jsme pro ni udělali maximum,” uvedla veterinářka Shelly Marquardtová.

„Spolupracovali jsme s odborníky z celé země, abychom jí poskytli tu nejlepší možnou péči. Zaměstnanci pracovali prakticky nepřetržitě,” dodala.

Centrum, kde Winter žila, zůstalo v pátek pro veřejnost uzavřeno, aby zaměstnanci mohli v soukromí truchlit nad ztrátou milovaného zvířete. Na místě v nejbližší době vznikne rovněž památník. Mezitím se s Winter alespoň symbolicky rozloučila řada lidí na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám