Hlavní obsah

Turistka na Islandu pátrala s policií sama po sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reykjavík

Bizarní případ pátrání po turistce se odehrál o víkendu na Islandu. Policie začala hledat mladou Asiatku, která se měla ztratit z autobusu u Eldgjá na jihu ostrova. Dotyčná nakonec pomáhala pátrat sama po sobě, neboť vůbec netušila, že tou, která se ztratila, je vlastně ona sama.

Foto: Profimedia.cz

Pohádková krajina v okolí Eldgjá, kde se žena měla ztratit.

Článek

„Žena asijského původu, ve věku mezi dvaceti až třiceti roky, o výšce 160 centimetrů, v tmavém oblečení a mluvící plynně anglicky,“ jak ji policie popsala, se ztratila v okolí Eldgjá na jihu Islandu.

Žena zmizela z autobusu beze stopy a pátrání nevedlo k ničemu. V neděli ráno ale vyšlo najevo, že počet osob v autobuse zůstal stejný a žena v tmavém oblečení se pouze převlékla, aniž si toho někdo všiml. Dotyčná tak pátrala po sobě samé, než jí došlo, že popis odpovídá jí před převlečením.

„Vypadalo to, že dokonce pátrala společně s ostatními po sobě, aniž si uvědomila, že je tou ženou, po níž se pátrá. Nakonec se jí zdálo, že by mohla být tou hledanou ženou podle popisu a nahlásila se policii. Pátrání bylo krátce poté odvoláno,“ píše list Reykjavík Grapevine.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám