Hlavní obsah

Tříletá dívka se procházela po laně nad výběhem tygrů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Čínská zoo se ocitla pod palbou kritiky návštěvníků i veřejnosti za uvedení velmi nebezpečného artistického kousku. Zoo Čchang-čou Jen-čcheng totiž nechala chodit tříletou holčičku nad výběhem šesti hladových tygrů ussurijských. Informoval o tom server Ananova.

Článek

Děvčátko muselo zvládnout 130 metrů dlouhou cestu po laně, přičemž ji jistilo pouze tenké bezpečnostní lanko. Malá Siao-jen Čangová kráčela nad tygry za dvěma dospělými akrobatkami, které ke svému číslu využily ještě jízdní kolo a žebřík, na kterém byla jedna z odvážných žen zavěšena.

Dav vyděšených návštěvníků, jež se zatajeným dechem přihlížel děsivému představení, reagoval na riskantní jednání zoo velmi negativně. Někteří zoologickou zahradu nařkli dokonce ze zneužívání dětí. Svědci uvedli, že lidé začali křičet, když dívenka v jeden okamžik kvůli silnému větru málem ztratila balanc. Siao-jen Čangová během své procházky nepoužila ani tyč, díky které by lépe držela rovnováhu.

Mluvčí zoo se bránil, že se jednalo pouze o najatou profesionální skupinu, která splňuje všechny bezpečnostní požadavky. Ředitel artistické skupiny Šen-wen Čang o malé Číňance nepochybuje. „Siao-jen je nejmladší chodkyní po laně na světě, trénuje od jednoho roku. Má velice dobrou psychickou sebekontrolu.“

„Kdyby to bylo moje dítě, nikdy bych ho nenechal dělat něco podobného, bez ohledu na to, jak moc je talentované,“ stěžoval si jeden z rodičů, jehož názor sdílela většina zděšených přihlížejících.

Reklama

Výběr článků

Načítám