Hlavní obsah

Thajsko povolilo užívání konopí pro vlastní potřebu. Zabavenou látku dostanou lidé zpět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden se Thajsko ve snaze oživit uvadající ekonomiku stalo první asijskou zemí, která povolila pěstování a užívání marihuany pro vlastní potřebu. V souvislosti s rozvolněním Thajsko rovněž propustilo přes 3000 vězňů a také začalo vracet na 16 tun úřady zabavené marihuany.

Foto: Profimedia.cz

Konopná burza v Thajsku poté, co bylo zlegalizováno domácí pěstování marihuany.

Článek

Od 9. června není již v Thajsku, jinak zemi, která má jedny z nejpřísnějších protidrogových zákonů, marihuana považována za nelegální látku. Přechovávat však smí člověk pouze doma vypěstované rostliny (maximálně šest) a obsah THC v nich nesmí překročit 0,2 procenta.

Kromě toho úřady v souvislosti se změnou postoje ke konopí vrací zpět zabavenou marihuanu původním vlastníkům. Celkově jde asi o 16 tun v celkové hodnotě 110 milionů bahtů (zhruba 75 milionů korun).

Podezřelí, kterým byla marihuana zabavena a neskončili ve vězení, se mohou o svou marihuanu přihlásit u místních úřadů. Zároveň bude propuštěno přes 3000 lidí, kteří právě kvůli přechovávání marihuany skončili za mřížemi.

Tetování s datem úmrtí křečka vysvobodilo muže v Singapuru z cely smrti

Koktejl

Thajsko k tomuto kroku přistoupilo ve snaze oživit uvadající ekonomiku. Marihuana i konopí bez obsahu THC jsou silně spojeny se zemědělstvím, turismem a medicínou.

Tyto oblasti by podle vlády mělo čekat oživení. Země se však v žádném případě nemění v ráj kuřáků marihuany. Dále je zakázán prodej marihuany (prodávat se mohou pouze semínka), extrakty s obsahem THC jsou nadále ilegální a je přísně zakázáno kouřit marihuanu na veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám