Hlavní obsah

Terénní invalidní vozík jako tank

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postižení lidé odkázaní na invalidní vozík mají zásadní nevýhodu v nutné pomoci cizích osob. Jen několik z nich si může dovolit elektrický vozík, který mohou sami řídit. Bohužel ten není určen pro pohyb v terénu a vyjet s ním do sněhu prostě nejde.

Článek

Jenže v USA se s tímto nechtěl smířit jeden soukromník, jehož žena je odkázána právě na jedno takové křeslo. Před dvěma lety tak začal s konstrukcí a stavbou vozíku, který by dokázal překonat i horší terén, jako je třeba sníh. Jako nejvhodnější se ukázala být kombinace s pásovým podvozkem.

Tato pomůcka, která si našla již svého výrobce, dokáže zdolat jakýkoli povrch - bláto, písek, sníh a poradí si i s menšími terénními nerovnostmi. Ačkoli má pásy, obrubníky nejsou jeho silnou stránkou. Ty zvládne jen v omezené výšce.

První kus si odebrala hasičská záchranná služba z Arizony. Ta bude křeslo používat pro odsun osob z míst postižených lesním požárem, ze sutin budov apod. Toto křeslo je vyráběno na zakázku, takže je možné přizpůsobit výkon motoru a podvozek váze a výšce člověka. Cenu výrobce neudává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám