Hlavní obsah

Štěně se narodilo jako jednorožec, ocasem vrtí mezi očima

Novinky, nčs

Na první pohled vypadá štěně jako kříženec psa a jednorožce. Za netradiční vizáž může druhý ocas, který zvířeti vyrostl přímo mezi očima. I přes svoji anomálii je v americkém Missouri miláčkem okolí, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Štěně se narodilo s ocasem mezi očima.

Článek

Toulal se po ulici, naštěstí pro štěně se jej však ujala záchranná stanice, kde pes dostal poněkud komplikovanější jméno Narwhal the Little Magical Furry Unicorn, což by se dalo volně přeložit jako Narwhal malý, kouzelný, chlupatý jednorožec.

Narwhal, jak se zkráceně psovi říká, se prakticky ihned stal miláčkem okolí. „Je krásný, a navíc velmi šťastný,” prozradila šéfka záchranného centra v Missouri Rochelle Steffenová.

Foto: Profimedia.cz

Narwhal navštívil veterináře.

„Každý ho chce vidět a pohladit si ho. Chodí k nám i dobrovolníci, kteří by Narwhala chtěli jít vyvenčit nebo si s ním pohrát,” říká Steffenová, jejíž centrum se specializuje na záchranu tvorů, kteří by na ulici přežili jen těžko.

„Máme pětinohého psa, třínohého jezevčíka, hluchá a slepá zvířata, ale nic jako Narwhala jsme tu zatím neměli,” odhaluje majitelka složení jejího centra.

Stěrač mezi očima

V úterý štěně navštívilo veterináře a po rentgenu hlavy se ukázalo, že ocas netvoří žádná kost. Narwhal si tak může v případě spokojenosti ocasem mezi očima vrtět, nebo ho použít třeba jako stěrač.

Kotě se narodilo se dvěma obličeji, tlamičky se kočkovaly

Koktejl

Ačkoliv by zřejmě šel ocas odstranit na operačním stole, Steffenová preferuje nechat ho nedotčený. „Pokud mu tedy nebude působit zdravotní komplikace, nebo ocas nezačne vyrůstat a překážet,” doplňuje s tím, že v současné době je Narwhal šťastné a zdravé štěně.

O adopci prozatím nechce Steffenová slyšet. „Počkáme, až vyroste a jak se ocas bude vyvíjet. Nechceme Narwhala někomu dát, abychom ho tady za pár týdnů měli zpátky,” dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám