Hlavní obsah

Srna zaútočila na psa a kočku, snažila se ochránit mládě

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cranbrook

Videozáběry pořízené v Cranbrooku na západě Kanady dokazují, že i tak plaché zvíře, jako je srna, dokáže zaútočit, pokud cítí, že je její mládě v ohrožení. Ačkoli pes se do celé záležitosti zapletl zcela nevinně během procházky se svou majitelkou, dostal od srny zavyučenou. Podle informací samotného autora videa se mu nic vážného nestalo.

Článek

Kanada je známá svou místy zcela nedotčenou krajinou, odkud zvěř často zavítá i do zabydlených oblastí. Tentokrát se podobným způsobem zatoulalo malé srnče až na předměstí ke kolům zaparkovaného automobilu.

Tam vzbudilo pozornost kočky, která ho začala očichávat. To se však vůbec nezamlouvalo jeho matce, která po chvíli přiběhla a chtěla si své mládě odvést zpět do bezpečí.

Evidentně se jí nelíbilo, že z něj cítí kočičí pach. Opodál procházející pes ji však iritoval daleko víc. Bez slitování se do něj pustila a opakovaně ho atakovala svýma předníma nohama. Hrůzně vypadající drama se naštěstí pro psa obešlo bez následků.

Další obětí rozzlobené srnčí mámy se málem stala kočka, která se zpočátku snažila několikanásobně většímu zvířeti postavit. Na srnu dokonce prskala a sekala po ní packou. Po chvíli však prozíravě usoudila, že bude lepší se odporoučet. Srna hrdinka si poté své mládě odvedla do nedalekých lesů.

Reklama

Výběr článků

Načítám