Hlavní obsah

Spadl z jednorožce a začal se topit, zachránil ho mistr světa

Na letních dovolených se lidé baví různě. Někomu stačí opalování, někdo potřebuje víc zábavy, například v podobě projížďky na nafukovacím jednorožci. Ze zábavy se však během chvíle může stát boj o život, jak dokládá případ ze Sardinie.

Foto: Profimedia.cz

Filippo Magnini na snímku z roku 2017

Článek

Velké štěstí měl 45letý Andrea Benedett, jenž se v neděli se svým partnerem projížděl v okolí cagliarské pláže na nafukovacím jednorožci. V jednu chvíli Benedett spadl do vody, vítr hračku odfoukl a Ital se začal topit, zatímco jeho partner volal o pomoc.

Na pláži byl shodou okolností i plavecký mistr světa Filippo Magnini, který okamžitě skočil do vody a během chvíle byl na místě. Poté jej držel nad vodou, dokud nedorazil člun záchranářů, na který muže pomohl naložit.

Slunil se na pláži

Sedmatřicetiletý Ital, který se v letech 2005 a 2007 stal dvakrát mistrem světa na stometrové kraulařské trati, se s přítelkyní, televizní celebritou a modelkou Giorgiou Palmasovou, slunil na pláži východně od města Cagliari. V jednu chvíli začal hlouček lidí volat o pomoc a ukazovat směrem k muži, který se dostal příliš daleko od břehu.

„Udělal jsem jen to, co jsem musel,” řekl později italským médiím plavec, který má doma bronzovou medaili z olympiády v Aténách 2004. „Ten muž měl velké problémy, byl hodně vystrašený, dost ztuhlý a už spolykal něco mořské vody,” dodal italský plavec.

Reklama

Výběr článků

Načítám