Hlavní obsah

Smrdutý balíček na poště poslal do nemocnice šest lidí

Novinky, tcs

Velké pozdvižení vyvolal balík, který se dostal na poštu v německém Schweinfurtu. Zápach, který z něj vycházel, odrovnal dvanáct zaměstnanců pošty, z toho šest jich bylo pro jistotu převezeno do nemocnice. Další zaměstnance pak evakuovala policie, když musela určit, co se v záhadném balíčku nachází. Informoval o tom deník Guardian s odvoláním na německá média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na jedné z poštovních poboček v mnichovském Schweinfurtu bylo v sobotu po osmé hodině ráno velice rušno. K budově se sjeli policisté, hasiči i záchranáři. Velké obavy tu totiž vyvolal záhadný balíček, ze kterého vycházel odpudivý silný zápach.

Dvanácti pracovníkům pošty se udělalo špatně natolik, že potřebovali lékařské ošetření. Šest z nich bylo z preventivních důvodů převezeno do nemocnice. Policisté evakuovali z budovy na 60 lidí, aby záhy zjistili, že balíček obsahuje ovoce zvané durian.

Indonéské letadlo neodstartovalo kvůli zápachu. Naložili do něj dvě tuny durianu

Koktejl

Ovoce považované obecně za skvostnou lahůdku vydává pronikavý zápach, kteří někteří připodobňují k zápachu hnijícího masa či cibule, terpentýnu či žumpy. Plody durianu cibetkového páchnou natolik, že je v mnoha zemích zakázána jeho přeprava hromadnou dopravou či jeho přechovávání v hotelech.

Zásilku poslal padesátiletému obyvateli Schweinfurtu jeho přítel z Norimberku. Policie balíček zajistila a nakonec odpoledne předala jeho majiteli. Manipulace s tímto ovocem není v Německu na rozdíl od jihoasijských zemí nijak zakázána, proto ani adresátovi, ani odesílateli balíčku nehrozí žádný postih.

Reklama

Výběr článků

Načítám