Hlavní obsah

Slavný šéfkuchař Gordon Ramsay dostal na frak od pouličních kuchařů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní šéfkuchař Gordon Ramsay odešel poražen z nedělní kuchařské soutěže, ve které mu byli soupeři tři vybraní singapurští pouliční prodavači a kuchaři. Celkem se vařilo ve třech kategoriích, Ramsay v jedné zvítězil a ve zbylých dvou prohrál, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gordon Ramsay soutěžil v Singapuru s místními kuchařiVideo: Reuters

 
Článek

Akci, na kterou přišlo asi pět tisíc návštěvníků, pořádali singapurští food bloggeři a tamní mobilní operátor SingTel v centru Singapuru. Vařila se tři místní populární jídla – rýže s kuřetem, krab s chilli a laksa, což je ostrá nudlová polévka.

Ramsay byl jako hlavní tahák vybrán již dopředu. Tři soupeře mu pak určilo svými hlasy více než dva a půl miliónu obyvatel, kteří vybírali ze svých oblíbených stánkařů.

Jídla po uvaření ochutnala tisícovka návštěvníků. Každý z nich si zvolil v dané kategorii svého favorita a označil jeho jméno na hlasovacím lístku.

Ramsay podle hostů uvařil nejlepšího kraba s chilli, ale ve zbylých dvou kategoriích prohrál. Na jeho obhajobu je však potřeba dodat, že na naučení se těchto jídel měl jen několik dní. Kuchař, který je znám pro svou peprnou mluvu a vznětlivou povahu, přijal porážku s klidem a pěl chválu na své konkurenty.

„Víte, co si myslím? Opravdovými vítězi jsou Singapuřané. Co jsem zkazil? Myslím, že u laksy jsem potřeboval trochu víc kokosu a trochu víc koření. Je těžké dostat se za 48 hodin do těchto dobrých jídel. Ale to, co si odvezu domů, je další potvrzení toho, jak dobré je jídlo těchto pouličních kuchařů," řekl Ramsay.

Reklama

Výběr článků

Načítám