Hlavní obsah

Sestry za otce truchlily příliš dlouho, dostaly pokutu

Novinky, tcs

Nedůstojného konce rozloučení se svým otcem se dočkaly Hayley Jamesová a Mandy Pinneyová ze severovýchodní Anglie. V krematoriu v Grimsby překročili čas určený k obřadu o 48 sekund. Radnice jim za to udělila pokutu 200 liber (5690 korun). Informoval o tom deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Mandy Pinneová (vlevo) a Hayley Jamesová truchlily dle úřadů o 48 sekund déle.

Článek

Na pohřbu Terryho Jamese se rodina sešla minulý týden v úterý v krematoriu ve východoanglickém městě Grimsby. Na poslední obřad toho dne měla vyhrazeno čtyřicet minut. Ještě než rakev naposledy zmizela za oponou, Hayley Jamesová a Mandy Pinneyová chtěly využít posledních pár chvil, které se svým otcem mohly strávit.

A právě poslední tiché vzpomínky zapříčinily, že se obřad protáhl o 48 sekund. Sestry o několik dní později zjistily, že jim místní úřad za překročení limitu naúčtoval penále ve výši 200 liber (5690 korun).

Foto: Profimedia.cz

Sedmaosmdesátiletý Terry James byl ve městě oblíbený a na pohřeb příšlo vbelké množství lidí. Sestry chtěly být s jeho rakví alespoň chvíli o samotě.

„Zaměstnanci krematoria nás sledovali. Obřadník nás sám dovedl k rakvi. Rozuměla bych, kdybychom přetáhli o pět nebo deset minut. Ale jenom o sekundy? To je malicherné a neuctivé,“ uvedla Hayley Jamesová s tím, že rozumí, že jde o podnikání a krematorium potřebuje organizovat čas, který mají pozůstalí, ale město by si mělo uvědomit, že jde o citlivé okamžiky.

Ve Velké Británii jsou tyto pokuty za překročení času standardní záležitostí. Pouze v Grimsby bylo za necelé dva roky uděleno 20 pokut, z toho šest za překročení o méně než dvě minuty. Radnice si tak přišla na 4000 liber (zhruba 114 tisíc korun). Po případu z minulého týdne však už radní slíbili nápravu.

Reklama

Výběr článků

Načítám