Hlavní obsah

Šestimetrový a tunu vážící krokodýl byl zapsán do knihy rekordů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bunawan

Krokodýl ohromných rozměrů, který byl chycen loni v září na Filipínách, byl oficiálně zapsán do Guinnessovy knihy rekordů, jako největší žijící krokodýl v zajetí. Od místních dostal jméno Lolong a městu Bunawan, kde je v místním zvířecím parku velkou atrakcí, vydělá značné peníze.

BEZ KOMENTÁŘE: Největší krokodýl na světě žijící v zajetí váží tunu a měří šest metrů

 
Článek

Přes šest metrů dlouhého a tunu vážícího obra se rozhodli odchytit po sérii vražedných útoků v oblasti, kde byl spatřen. Zmizelo malé dítě, několik rybářů, a také byli napadáni vodní buvoli, dosahující váhy přes 700 kilogramů.

Lolong byl nejprve odchycen do velké kovové klece a poté jeřábem vyzdvižen na kamión, který ho odvezl do parku. Na celé akci se podílelo téměř 100 lidí.

Obyvatelé města Bunawan mají z odchycení nebezpečného zvířete radost, zároveň si ale uvědomují, že by krokodýlů těchto rozměrů mohlo být v oblasti víc. Místní rybáři již z obavy o život téměř přestali rybařit v noci. Při odchytu Lolonga byl totiž spatřen další krokodýl podobně úctyhodných rozměrů. Na jeho odchyt se připravuje další lovecká skupina.

Lolong se stal hlavní turistickou atrakcí v oblasti a městu Bunawan vydělal od odchytu přes 72 000 dolarů na vstupném, tedy v přepočtu zhruba 1 440 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám