Hlavní obsah

Rychle a hlasitě. Demolice dvanáctipatrového kolosu proběhla bez chyby

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlý a hlasitý – takový byl konec jedné ze slavných nashvillských budov LifeWay Draper Tower. V sobotu v půl desáté dopoledne místního času proběhla před zraky desítek diváků úspěšná demolice. Budovu, která bývala součástí charakteristické siluety města, nahradí nové kanceláře a obchodní domy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demolice LifeWay Draper Tower v NashvilluVideo: Reuters

 
Článek

„Všechno vyšlo na sto procent,“ sdělil šéf odstřelu Steve Pettigrew serveru Tennessean.com. Dodal, že odstřely v centru města jsou vždycky problematické. „Máte tu spoustu skla a dalších věcí. Zkrátka všechno jsme museli pečlivě zkontrolovat,“ řekl Pettigrew.

Jedinou nečekanou částí demolice tak byl muž, který tlačítkem odpálil nálože. Té cti se totiž nečekaně dostalo řediteli výstavby společnosti, která na pozemcích bude stavět. „Byl jsem úplně ztuhlý,“ přiznal se Dave Santerelli, který se bál že budovu odpálí předčasně.

Budova patřila společnosti LifeWay Christian Resources, což je jeden z největších prodejců křesťanského zboží (bible, kříže, sutany) na světě. Společnost byla založena už v roce 1891 a Draper Tower byla pojmenována podle Jamese Thomase Drapera juniora, vlivného baptisty a emeritního prezidenta společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám