Hlavní obsah

Rozzuřená žirafa stíhala turisty přes tři kilometry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama zažila skupina turistů v jihoafrické savaně poté, co je začal pronásledovat čtyřmetrový samec žirafy. Turisté vyvázli otřeseni, ale naštěstí nezraněni. Příčinou samcovy agrese zřejmě byla hormonální nevyváženost. Informoval o tom Daily Mail.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Žirafy se popásají na listech akácií.

Článek

Scény jako vyšité z Jurského parku - turisty na projížďce po safari v jižní Africe napadla dvou a půl tunová žirafa.

Kameraman Rainer Schimpf, který dramatické záběry pořídil, setkání s žirafou popsal následovně: „Napřed byl smích, pak napětí, pak strach. Žirafa viděla auto, začala se k němu přibližovat a zastrašovat pasažéry."

"Zpočátku vypadala jenom zaujatá turisty, pak ale začala napadat vozidlo. Když se začali cítit poněkud nepohodlně, řidič nastartoval a chtěl odjet. Žirafa auto nejprve pronásledovala spíš zvědavě než agresivně," popsal kameraman.

Jakmile ale žirafák auto tryskem dohnal, ukopl toyotě zrcátko. Zvíře vůz  pronásledovalo asi tři kilometry, nakonec se turistům podařilo dojet do zázemí správců parku.

Žirafí útoky jsou velmi vzácné, u tohoto samce, který je v parku znám svým podivným chováním, za to zřejmě mohla hormonální nevyváženost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám