Hlavní obsah

Rezavými kleštěmi si vytrhnul bolavý zub

LONDÝN

Zoufalý George Daulat z britského Scarborough, který už nemohl vydržet bolestí a ani se nedovolal na žádnou zubní pohotovost, přistoupil k drsnému způsobu samoléčby. Sáhl do bedýnky s nářadím a vylovil z ní kleště.

Foto: Karel Šimr

Bohoslužba v dálniční kapli u Šlovic v roce 2015

Článek

"Vůbec jsem nemohl v noci bolestí usnout, myslel jsem, že se zblázním," popsal svou bolest 47letý Daulat. "Nejdříve jsem se snažil bolest utlumit vodkou. Vypil jsem půl láhve, ale nepomohlo to," dodal.

Pomoci z nesnází se mu snažil jeho přítel, ovšem marně. Ačkoliv obvolal dvacet zubních ordinací, pomoci se nedovolal. Proto se George rozhodnul, že si pomůže sám.

Posilnění alkoholem

"Vzal jsem z bedýnky na nářadí kleště. Byly staré a trochu rezavé, ale věděl jsem, že svůj účel splní. Dopil jsem vodku, protože střízlivý jsem to dělat nemohl," vylíčil svoje přípravy na zákrok.

"Chytil jsem první zub a vší silou tahal. Cítil jsem chřupnutí v dásních a strašnou bolest. Zub se rozlomil. Přestal jsem se na chvíli trápit a potom jsem znovu začal tahat, až se mi ho podařilo vytáhnout celý," vyprávěl.

Jeho strasti tím však zcela neskončily. "Bolest trvala, a tak jsem potom vytrhl ještě dva zuby. Ale ten čtvrtý už nechtěl ven. Tahal jsem a tahal, ale musel jsem ho tam polovinu nechat," sdělil George, který nakonec musel lékařskou pomoc vyhledat.  

Reklama

Související témata:

Související články

Zubař pouští bázlivým pacientům filmy

Stomatolog Alex Michael z britského Gloucesteru o své pacienty pečuje ve všech směrech. Jejich strach ze zákroků mírní tím, že jim na DVD pouští filmy. Jejich...

Výběr článků

Načítám