Hlavní obsah

Ředitel divadla má nápad, jak zatočit s diváky používajícími mobil při představení

Novinky, vps

Snad každý to někdy zažil, ať už v divadle nebo třeba v kině. Představení je v plném proudu, když v tom někomu zazvoní telefon a dotyčný ho zvedne. Nebo si na mobilu čte či natáčí vystoupení, takže světlo ze zařízení ruší okolo sedící diváky. Umělecký ředitel jednoho divadla z londýnského West Endu teď má nápad, jak takové lidi zahanbit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anthonyho Biggse z Jermyn Street Theatre k nápadu dovedla zvyšující se neochota diváků odložit svůj telefon.

„Když vedle vás někdo sedí se zapnutým mobilem, i když jen na okraji vašeho zorného pole, činí vás to iracionálně vzteklými. Možná to není nelegální, ale stejně ho chcete zabít. Myslím, že bychom na ně měli používat lasery. Pojďme to zkusit,“ citoval ho The Daily Telegraph.

Laserem by chtěl osvítit dotyčného diváka tak, aby ho všichni v sále viděli a on se zastyděl. Uznává však, že tato metoda, kterou už používají v Šanghaji nebo Pekingu, má i svá rizika – laser by mohl například zasáhnout oko diváka.

I přesto by do toho ale rád šel, současný stav ho totiž pěkně štve.

„Myslím, že jsme se dostali do stádia, kdy si lidi myslí, že mají právo používat v divadle svůj telefon. Když jim to vytknete, tak odpoví: ‚Proč bych neměl‘?“

Reklama

Výběr článků

Načítám