Hlavní obsah

Pytláci vyrazili na lov nosorožců. Sežrali je lvi

Novinky, tcs

Stavy afrických divokých zvířat jsou pytláky soustavně decimovány. Občas však příroda alespoň částečně sníží skóre. Skupina pytláků chtěla v jihoafrickém parku Sibuya ulovit několik nosorožců, překvapila je však hladová smečka lvů. Minimálně tři členové těžce ozbrojeného gangu na to doplatili životem.

Foto: Profimedia.cz

Lev pustinný (ilustrační foto)

Článek

Zaměstnanci parku našli v noci z úterý na středu při pravidelné obhlídce zbytky zkrvavených těl, rozsáhlé pátrání ale započalo až za svítání. Byla přivolaná i helikoptéra, která pátrala po dalších pytlácích, nikoho však nenašla.

Hlídači společně s přivolanými policisty našli hlavu, několik zkrvavených končetin, tři páry bot a pytlácké vybavení – pušky, pily na odřezávání nosorožčích rohů a pistole. Kolik pytláků ale padlo za oběť lvům, je těžké říci.

„Mohli jich sníst i víc, oblast je velice zarostlá a nevíte, co si lvi odtáhli, aby si to mohli sníst jinde,“ uvedl pro Daily Mail šedesátiletý majitel parku Nick Fox. Podle Foxe pytláci měli za cíl všechny jeho nosorožce. Měli s sebou totiž dostatek zásob jídla, aby vydrželi v parku několik dní.

Ne vždy vyhrají lidé

„Jenže lvi jsou naši hlídači a strážci. Zapletli se se špatnou smečkou a stali se jídlem,“ uvedl Fox. „Ačkoli nás rmoutí každá ztráta lidského života, pytláci sem přišli zabíjet naše zvířata a tohle vyšle jasný vzkaz dalším takovým: Ne vždycky vyhrajete,“ dodal vlastník parku.

Policisté se nyní snaží zjistit identitu roztrhaných pytláků a prověřuje nalezené zbraně, zda už se s nimi někdy dříve pytlačilo. V okolních rezervacích už bylo letos zabito devět nosorožců a existuje naděje, že za to byl zodpovědný gang, se kterým se tento týden vypořádaly šelmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám