Hlavní obsah

Při záchraně psa z bažiny musel do akce dron s buřtem na provázku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní způsob záchrany se rozhodli využít záchranáři z britské charitativní organizace Denmead Drone Search & Rescue (DDSAR). Ztracenou fenku Jack Russell teriéra dostali do bezpečí díky dronu se zavěšeným buřtem na provázku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fenku zachránil dron s buřtem na provázkuVideo: Reuters

 
Článek

Fenka Millie se ztratila minulý týden na jihu Anglie nedaleko Portsmouthu, kde se to bažinami v přílivové oblasti jenom hemží. O dva dny později byla spatřena během pátrací akce, do které se zapojila policie, pobřežní hlídka a dvojice dronů, uvedla agentura Reuters.

Jistý pilot dronu navrhl, že by k jednomu z bezpilotních letounů šlo přivázat pamlsek jako lákadlo. Záchranáři vypočítali, že aby se dron dokázal vznést, mohou k němu přivázat klobásu. Tu jim poskytla jedna z žen na pláži.

Tříletá Millie, která se podle hlášení pohybovala v těsné blízkosti silnic a odběhla po travnatých ostrůvcích do bažin, se nakonec nechala chytit.

„Je to pejsek, který rád spořádá prakticky cokoliv. Dá si klidně i syrovou mrkev, je ale pravda, že klobáska je o něco lepší,” uvedla později její majitelka Emma Oakesová.

Obří kočku si pletou se psem, je to přitom stále kotě

Koktejl

Dobrovolníci z DDSAR nakonec dostali fenku do bezpečí, vzhledem ke stoupající hladině vody hrozilo její utonutí. „Problém je, že se bojí cizích lidí, takže nebylo snadné ji dostat do bezpečí. Naštěstí lidé z DDSAR odvedli skvělou práci, chci jim hrozně moc poděkovat,” uvedla čtyřicetiletá Oakesová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám