Hlavní obsah

Premiér Stanislav Gross učil dceru Denisu lyžovat

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠPINDLERŮV MLÝN

Roli starostlivého otce a zároveň lyžařského instruktora dcery Denisy zastával ve Špindlerově Mlýně o vánočním víkendu Stanislav Gross (ČSSD). Premiér v sobotu patrně letos poprvé na lyžích odpoledne piloval spolu s dcerou cvičný svah pod špidlerovským hotelem Horal.

Foto: Lázně Luhačovice

Luhačovice, dožínkové hodování

Článek

"Doufám, že něco nezkazím nebo zrovna nespadnu z vleku," reagoval na objektiv foťáku na lyžích napohled nepříliš jistý Gross. Jistoty ovšem na měkkém těžkém sněhu premiérovi očividně přibývalo s každou další jízdou na mírném kopci, kde však z počátku spíše kralovala šestiletá Grossovic Denisa. "Jde ji dobře. Asi podělila vztah ke sportu po otci," uznale přikyvoval další z lyžařů.

"Krátký dvousetpadesátimetrový vlek s mírnou sjezdovkou je pro děti ideální," přiblížili parametry juniorské tratě vlekaři. "Škoda, že počasí zrovna není nic moc," zakleli na nevítanou oblevu.

Celebrity i politici míří do Krkonoš

Špindl bude zřejmě mezi Vánoci a Silvestrem doslova přecelebritován, pokud tady tohle samoobsažné slovo ještě vůbec platí. Osobnosti politického i společenského života zde totiž dávno zdomácněly a žádným z domorodců už nepohnou. Sjezdovky nejnavštěvovanějšího horského střediska hodlá mezi zimními svátky vyzkoušet i skalní lyžař prezident Václav Klaus s manželkou, která ve Špindlu nedávno koupila byt.

"Docela bych přivítal, kdyby se obě špičky domácí politické scény sešly v jednu chvíli na jednom snahu, nejlépe na jedné sedačce lanovky." sní zřejmě nesplnitelný sen ředitel špindlerovského Skiareálu Jiří Beran. "Nevím, nevím. Říká se, že Klaus snad lyžuje lépe než Gross, který by se potom možná mohl na svahu cítit zahanben," podotkl jeden z lyžařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám