Hlavní obsah

Přední španělský toreador přišel po nečekaném manévru býka málem o život

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aguascalientes

Jeden z nejpopulárnějších španělských toreadorů José Tomás byl v neděli převezen na jednotku intenzivní péče poté, co ho nabral při jednom z vystoupení v Mexiku býk na rohy. Jeden z nich mu pronikl 15 centimetrů hluboko do stehna a způsobil mu masivní krvácení, které ho vážně ohrozilo na životě.

Článek

Půltunový býk vyzvedl známého toreadora na rohu do vzduchu, zatočil s ním a vymrštil ho stranou. Pak už se rozzuřeného zvířete chopili pomocníci, kteří odvedli jeho pozornost a urychleně odnesli zraněného toreadora z arény.

Doktoři uvedli, že 34letý José Tomás utrpěl vážné zranění, při kterém ztratil obrovské množství krve. Roh poškodil a přetrhl toreadorovi velké množství žil, a tak hrozilo charismatickému Španělovi vykrvácení na místě.

Toreador podstoupil tříapůlhodinovou operaci a dostal transfúzi krve o celkovém objemu osmi litrů. Lidské tělo přitom běžně obsahuje pouhých pět litrů krve.

Podle toreadorova manažera je Španěl stále ve vážném stavu a není zcela jasné, zda nepříjemnou událost přežije.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám