Hlavní obsah

Praha ztratila svého hrdinu, SuperVáclav byl pouhá reklama

Novinky, jky, jh
Praha

Ano, tušili to všichni už od chvíle, co první video zachycující "hrdinské kousky" pražského odvážlivce spatřilo světlo světa, ale chyběl důkaz. Ten už nyní existuje. SuperVáclav není nadšenec, který by se snažil upozorňovat na nedostatky naší společnosti. Je to jen a pouze reklama českého poskytovatele internetového hostingu.

Foto: Novinky

SuperVáclav není tím, kým se první dny zdál být. Překvapen ale není skoro nikdo.

Článek

"Je to projekt, za kterým stojí společnost Active 24 se svým produktem Superstránka, což je jednoduchý nástroj na vytvoření webu. SuperVáclava jsme vytvořili s cílem ukázat, jak silným nástrojem může být internet a jak rychle dokáže z neznámého člověka vytvořit známou osobnost a dokázat tím, jak je důležité mít vhodnou prezentaci na internetu," řekl Novinkám Jan Jelínek z kreativního studia Loosers Prague.

Praha má svého superhrdinuVideo: Novinky

Nová informace jen potvrdila pochybnosti, které o pražském hrdinovi od počátku mezi diváky kolovaly. Po celý měsíc se tak objevoval jeden důkaz za druhým, proč nemohl být SuperVáclav opravdu jen nadšencem, který by chtěl v ulicích Prahy pomáhat. Podezření z nápaditého guerillového marketingu se objevily už v tentýž den, kdy na internet nahrál své první video.

Podezření bylo, důkazy chyběly

Jedním z prvních důkazů bylo to, že video, na kterém házel po neukázněném paníčkovi výkaly jeho psa, bylo natočeno ještě z jiného pohledu. Tam začalo být patrné, že nejde jen o projekt jednoho nadšence. Pochybnosti se prohloubily při jeho dalším kousku, kdy mu měl jeden kolemjdoucí podrazit nohy. Dialog mezi touto dvojicí tehdy připomínal céčkový bollywoodský "trhák". Jelínek si ovšem stojí za tím, tyto kousky nebyly nahrané.

"Jeho aktivity nebyly žádný fake, jen měl za sebou tým, který mu pomáhal s přípravou, což také v průběhu vyšlo najevo," uvedl Jelínek.

Pokud by činy herce představujícího SuperVáclava nebyly nahrané, tak by mu v případě trestního oznámení některého z poškozených mohly hrozit pořádné lapálie. V případě, že by totiž házením výkalů či vylitím kbelíku s vodou na nějakého člověka způsobil škodu větší než pět tisíc korun, mohl by se potýkat s obviněním z trestného činu poškození cizí věci a mohl by jen doufat, že by muži zákona jeho akce neklasifikovali jako napadení. Jelínek se však ničeho takového nebojí.

"Toto jsme samozřejmě řešili a museli jsme to pečlivě právně ošetřit," dodal pro Novinky Jelínek. Konkrétnější však být nechtěl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám