Hlavní obsah

Policisté rozdávali lidem místo pokut dárky

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michiganští policisté ve městě Lowell se účastnili výjimečné akce, která měla mimo jiné lidem ukázat, že muži zákona dělají víc, než že pouze udělují pokuty. Policista Scot VanSolkema tedy zastavoval řidiče, ale místo udělování pokut se jich ptal, co by chtěli k Vánocům za dárek. Video bylo zveřejněné minulý týden a samotné natáčení se konalo v druhé půli listopadu.

Policisté rozdávali překvapeným řidičům vysněné dárkyVideo: City of Lowell

 
Článek

„Policisté dělají o mnoho víc, než že vypisují pokuty a dostávají špatné lidi do vězení. Jsme lidé jako všichni ostatní,” řekl policista VanSolkema pro Today.com. Na celou akci byl vybaven skrytou kamerou a mikrofonem. S úsměvem se ptal lidí, co by si tak přáli k Vánocům a jeho kolegové se mezitím snažili jejich přání rychle sehnat po místních obchodech a dovézt.

Někteří tak nakonec odjeli domů s novými hračkami pro děti, s herní konzolí Xbox, HD televizí a dalšími dárky. Když se jeden z obdarovaných zeptal VanSolkemy, jak se jim tento kousek povedlo dát tak rychle dohromady, policista jen s úsměvem odvětil: „No, máme rádia, saně a magické skřítky.”

Poselství na konci původního videa je výstižné a jasné: „Ač nepodporujeme drobné dopravní přestupky, tak je pro policejní oddělení důležité, aby si našla čas a ukázala lidem, jak moc jim na nich záleží.

Spěchat se nevyplácí

Video vzniklo spojením sil místní policie, režiséra Roba Blisse a televizní společnosti UP. Viceprezidentka UP Lori Hallová uvedla, že je video nejnovější iniciativou v rámci rozsáhlé kampaně organizace Uplift Someone, která se snaží lidi přimět, aby dělali dobré činy.

Ale jak policisté zmiňují, ne všichni na jejich dobré záměry reagovali pozitivně. Někteří se nechtěli s policistou bavit a zlobili se, proč je zastavuje, když nic neprovedli. Dostat z nich, co by si přáli k Vánocům, bylo často nesplnitelným úkolem.

Ti, kteří neměli čas, anebo se nechtěli podělit o své vánoční touhy, nechal policista záhy odjet. S těmi ostatními se bavil tak dlouho, jak to bylo možné, aby dal svým kolegům čas dárky sehnat. Zhruba každý třetí odjel dřív, než mu policisté stihli jeho vysněný dárek předat. Spěchat se někdy nevyplácí...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám