Hlavní obsah

Podivná čtvrť na Kubě: rodí se tam samá dvojčata

– Havana
Novinky, Dagmar Plecháčová

Jako v Jiříkově vidění se může cítit člověk, který zavítá do čtvrti Buena Vista v kubánské metropoli Havaně. Potkat tam totiž může téměř na každém kroku dvojčata. Ve dvou blocích kolem ulice Calle 68-A tam žije dvanáct párů dvojčat.

Článek

Lidé sami netuší, jak je možné, že se v místě rodí tolik dvojčat. Někteří se domnívají, že má vliv jejich voda, druzí věří, že se v jejich sousedství nachází zvláštní energie. Ať je důvod jakýkoli, místo už je pro vysokou koncentraci dvojčat známý v širokém okolí.

Prvními narozenými a dosud žijícími dvojčaty ve čtvrti Buena Vista jsou dvaašedesátileté sestry Clotilde Fe a Clotilde Esperanza Fernandezovy, známé už hlavně jako Fe a Esperanza, doslovně „víra“ a „naděje“. Postupně se však v jejich okolí začala rodit další a další dvojčata.

„Vždycky když jsem se dívala do zrcadla, říkala jsem si, že to ani není možné, jak vypadám úplně stejně jako ona. Tady jsme se narodily jako první dvojčata, pak přicházela další. Na rohu bydlí rodina, která má dvojčata, ve vedlejším domě žila další. Je hezké tady bydlet, protože všude narážíte na dvojčata,“ uvedla Clotilde Fe.

Podle místních zvyklostí jsou dvojčata vnímána jako požehnání a přinášejí štěstí. Kubánské tradice dále říkají, že jsou milována bohy, přinášejí bohatství a prosperitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám