Hlavní obsah

Pilot uletěl stovky kilometrů na uzavřenou vojenskou základnu. Chtěl na pláž

Novinky, mšv

Strávit pěkný den na pláži chtěl nejmenovaný britský pilot. S malým vrtulovým letounem zdolal přes 460 kilometrů z hrabství Surrey do Walesu, kde neoprávněně přistál na uzavřené základně Královského letectva. Incident musela následně řešit vojenská policie, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Letoun Pilatus PC12 (ilustrační foto)

Článek

Podle informací zveřejněných britským ministerstvem obrany vyrazil muž na výlet minulé pondělí z letiště Fairoaks Airfield v Surrey a přistál na základně RAF Valley na velšském ostrově Anglesey. Základna byla však z důvodu údržby během jarního státního svátku uzavřena. Pilot se snažil spojit s letovými dispečery, ale když neobdržel odpověď, rozhodl se zkrátka přistát.

Místní požární jednotka přispěchala na pomoc, protože předpokládala, že došlo k nějakým komplikacím, které pilota přiměly přistát. Vojenská policie šla posléze vyšetřit, co se stalo.

Muž pilotující letoun strážníkům sdělil, že se do Walesu vypravil, protože chtěl na pláž. Policisté ho informovali o opatřeních, která platí kvůli koronaviru, načež pilot opáčil, že covid-19 prodělal už před dvěma měsíci a je v pořádku.

„Kontaktovali nás kolegové ze základny RAF Valley s tím, že u nich bez povolení přistál lehký letoun. S pilotem se vypořádala vojenská policie,“ osvětlil situaci mluvčí policie severního Walesu. „Incident primárně vyšetřuje Královské letectvo a Úřad pro civilní letectví, policie však zvažuje, zda nebyla porušena koronavirová opatření, která ve Walesu platí,“ doplnil mluvčí.

Kupujte si letenky jako jste kupovali toaletní papír, žádá pilot cestující

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám